Vi som jobbar på förskolan

Förskolan är uppdelad i avdelningarna Kusin, Krakel och Vitamin. Det vanliga är dock att grindarna är öppna och att personal och barn rör sig fritt över hela förskolan.
Vi har åtta pedagoger, varav två förskolelärare, fem kvinnor och tre män. Vi har även en egen kock med i arbetslaget. Vi ser det som viktigt att våra barn möter och knyter an till pedagoger av båda könen liksom av varierande kulturella bakgrunder, varför vi också välkomnar manlig personal och personal med fler språk än svenska.
Här är några av föräldrarnas upplevelser av pedagogerna som förmedlades i styrelsens Luciatal i fjol:

KERSTIN, med din stora och långa erfarenhet lyckas du med bibehållen nyfikenhet och fascination möta varje enskilt barn. Du bidrar med både energi och värme, och vi är så enormt glada och tacksamma för dig.

JONAS, med ditt generösa sätt har du vunnit både barnens och föräldrarnas förtroende och förvandlat Kusinerna till sångfåglar. Vi hoppas att du stannar riktigt länge hos oss, för du har redan gjort mycket för verksamheten genom din närvaro.

RIFATT, du utstrålar så mycket värme att till och med en riktigt grå novemberdag känns ljus, var det någon som sa i styrelsen, och det stämmer verkligen. Med din omtänksamhet, tålmodighet och ditt fantastiska engagemang kom du in här på Krakel som en riktig virvelvind fylld av glädje och kärlek. 

DANIEL, med din trygga värme, din pålitlighet och all uppmärksamhet du ger varje barn tillför du verksamheten en ovärderlig stabilitet. Inte bara barnens hjärtan har du totalvunnit, också för oss andra är du någon att hålla i handen när det blåser.  

JENNY, du har varit här längst av oss alla. Du är Krakels kreativa kraft som guidar barnen genom dagen med vänlig men bestämd hand. Vi känner en enorm tilltro till dig och din yrkesskicklighet, till din pedagogiska begåvning och din stora värme med barnen.

ANNICKA, att vi har turen att ha dig hos oss är en gåva. Du är inte bara extremt trofast och pålitlig som anställd, du är också en underbar kollega. Med din trygga närvaro och din observanta och entusiasmerande delaktighet i barnens väl är du en kraft att räkna med

CESAR, trots att du är vårt senaste tillskott, känns det redan som att du har jobbat här en evighet. Det känns alltid tryggt att lämna barnen till dig, som du möter med värme, närvaro och din säregna förmåga att locka till nya lekar. Tack för att du sprider inspiration både till våra barn och oss vuxna!